Η Βενεζουέλα αυξάνει την ασφάλεια μετά το θάνατο των τριών στρατιωτών

alt

Μετά το θάνατο τριών στρατιωτών σε ένοπλη επίθεση, η Βενεζουέλα ενισχύει τα στρατεύματα στα σύνορά της με την Κολομβία.
Η Βενεζουέλα ενίσχυσε τα σύνορά της με την Κολομβία αυξάνοντας τα στρατεύματα, μετά το θάνατο τριών Βενεζουαλιανών σε ένοπλη επίθεση το Σαββατοκύριακο. Ο υπουργός Άμυνας Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπεζ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από παραστρατιωτικές δυνάμεις.

Αλλοι δέκα στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση στην Πολιτεία του Αμαζονίου, για την οποία, δήλωσε ο Παδρίνο πως ήταν τιμωρία για τη σύλληψη «εννέα κολομβιανών μελών παραστρατιωτικής οργάνωσης » από τη Βενεζουέλα.
«Θα βρούμε τους παραστρατιωτικούς όπου κι αν βρίσκονται», ανέφερε ο Παδρίνο σε δήλωσή του στην κρατική τηλεόραση. «Προς το παρόν, τους λέω: εγκαταλείψτε τη Βενεζουέλα, δεν υπάρχει χώρος εδώ, δεν υπήρχε ποτέ χώρος εδώ για σας».
Τα περιστατικά που αφορούν βενεζουελιανούς στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων είναι αρκετά συχνά και έχουν οδηγήσει σε διπλωματικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση της Κολομβίας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας μετά τη διέλευση των συνοριακών στρατιωτών της Βενεζουέλας από τα σύνορά της, για τη σύλληψη τριών Κολομβιανών πολιτών. Οι διπλωματικές σχέσεις έχουν επίσης ενταθεί λόγω της ευθυγράμμισης της Κολομβίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλων συμμάχων τους και της υποστήριξης οικονομικών και χρηματοοικονομικών κυρώσεων που έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της Βενεζουέλας.
Μετά τις επιθέσεις, το κράτος της Βενεζουέλας ενίσχυσε τα στρατεύματά της στα σύνορα με την Κολομβία. Ο ακριβής αριθμός των στρατευμάτων δεν έχει αποκαλυφθεί.

grecia.embajada.gob.ve