Η Βενεζουέλα χαρακτηρίζει ως πολεμοχαρείς τις δηλώσεις του Αλμάγρο για στρατιωτική επέμβαση

Almagro rechazado

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, απέρριψε τις παρεμβατικές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού των Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), Λουίς Αλμάγρο, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή κατά την επίσκεψή του στην πόλη Κούκουτα της Κολομβίας, δεν απέκλεισε την πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα για την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Μέσα από μια ανάρτηση στο Τουίτερ, ο Αρεάσα δήλωσε ότι η στάση του Γενικού Γραμματέα του ΟΑΚ αποτελεί μέρος της πολεμοχαρούς διαχείρισής του που παραβιάζει ακόμα και το καταστατικό του εν λόγω φορέα.

«Τώρα ο Στρατηγός Αλμάγρο αρνείται δημοσίως αυτά που είπε ζωντανά και με τέλεια ισπανικά. Άλλο ένα ασυνήθιστο επεισόδιο της θλιβερής διαχείρισής του. Έχει δίκιο ο πρόεδρος Μαδούρο όταν λέει ότι από αυτόν τον κύριο μπορούμε να περιμένουμε όλες τις γελοιότητες», δήλωσε ο υπουργός.

Ο Λουίς Αλμάγρο ο οποίος δήλωσε αναφορικά με μια στρατιωτική επέμβαση ότι «δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε καμία επιλογή (…) οι διπλωματικές ενέργειες προηγούνται, αλλά εμείς δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε καμία ενέργεια», έχει δεχθεί σκληρή κριτική για την παρεμβατική του στάση, καθώς προάγει την αποσταθεροποίηση και τη βία ως μηχανισμό επίλυσης των εσωτερικών υποθέσεων της Βενεζουέλας που διέρχεται μια δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω των μονομερών και καταναγκαστικών κυρώσεων από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενός οικονομικού πολέμου που καθοδηγείται από την εθνική και διεθνή δεξιά.

grecia.embajada.gob.ve