Επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του υποψήφιου προέδρου της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο

Σύμφωνα με καταγγελία του υποψηφίου προέδρου του κινήματοςColombia Humana (Ανθρώπινη Κολομβία) Γουστάβο Πέτρο, η αυτοκινητοπομπή που κατεύθύνοντας στην προεκλογική του συγκέντρωση στην πόλη Κούκουτα, πρωτεύουσα της περιφέρειας Σανταντέρ στα βόρεια της χώρας, δέχτηκε βίαιη επίθεση

Η επίθεση εκδηλώθηκε ενώ ο πρώην δήμαρχος της (πρωτεύουσας) Μποκοτά, ο οποίος προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου, κατευθυνόταν στην Πλατεία Σανταντέρ σε προεκλογική συγκέντρωση των οπαδών του.
 
 Το φορτηγό που επέβαινε ο υποψήφιος πρόεδρος δέχτηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που διέψευσε αργότερα μέσω του λογαριασμού του στο twitter, με πυροβόλα όπλα.

Επίσης, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, η συγκέντρωση στην οποία πήγαινε, πρακτικά διαλύθηκε από την αστυνομία.
 
Οργάνωσαν μία βίαιη δολιοφθορά, η οποία είχε καθοδηγητικό κέντρο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κεντροαριστεράς στην Κολομβία.
 
Ο Πέτρο δήλωσε ότι οι δολιοφθορείς κατέφθασαν με επτά λεωφορεία και κατηγόρησε ως οργανωτή της επίθεσης εναντίον του, τον πρώην δήμαρχο της πόλης Κούκουτα, Ραμίρο Σουάρες, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για σχέσεις με τις παραστρατιωτικές ομάδες και – σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο -“συνεχίζει να καθοδηγεί από την φυλακή”.
Advertisements