Συνάντηση της Κουβανικής Πρεσβείας με την Επιτροπή Φιλίας με την Κούβα της Βουλής – Προγραμματίζονται εκδηλώσεις για τη σκέψη και το έργο του Χοσέ Μαρτί για την Ελλάδα

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2018 – 

Η Ομάδα Φιλίας με την Κούβα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαο Συρμαλένιο υποδέχτηκε την Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, Πρέσβη και τον Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες, Πρόξενο της Πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα, στην έδρα του Ελληνικού νομοθετικού σώματος.

Σε μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων, η πρέσβης ενημ’ερωσε για την τρέχουσα κατάσταση στην Κούβα, τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, και τον συνεχιζόμενο αδικαιολόγητο οικονομικό, εμπορικό και οικονομικό αποκλεισμό των ΗΠΑ κατά της Κούβας, την εκλογική διαδικασία στην Κούβα, την επικαιροποίηση του κουβανικού οικονομικού κοινωνικού μοντέλου και τις βασικές προκλήσεις το έτος 2018, καθώς και την καλή πορεία των διμερών σχέσεων και την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στην Κούβα το το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Από πλευράς του, ο πρόξενος αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανταλλαγών σε πολλούς τομείς, το ρόλο στοχαστών όπως ο Χοσέ Μαρτί σχετικά με την Ελλάδα και την δυνατότητα πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, κάνοντας αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις, για τις οποίες οι βουλευτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

Οι βουλευτές ευχαρίστησαν για την πληροφόρηση και επιβεβαίωσαν την υποστήριξη τους στην Κούβα, την απόρριψη του αποκλεισμού και την διαρκή αλληλεγγύη και εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την επίσκεψη και την ανταλλαγή απόψεων με τους κουβανούς βουλευτές.
Συμφώνησαν επίσης να διοργανώσουν εκδήλωση στο ελληνικό κοινοβούλιο για να προωθήσουν την σκέψη και το έργο του Μαρτί για την Ελλάδα, καθώς και έκθεση φωτογραφίας για την Κούβα.
Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση που συμβάλλει στην ενίσχυση των διμερών δεσμών μεταξύ της Κούβας και του ελληνικού έθνους. 
Advertisements