Ο Πρόεδρος Μαδούρο επαναλαμβάνει την παρανομία των αμερικανικών μονομερών κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας

Maduro-entrevista.jpg

Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρος, κατήγγειλε αυτό το Σάββατο τους ελιγμούς πίσω από τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση των ΗΠΑ εναντίον μιας ομάδας κυβερνητικών αξιοματούχων της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου.

«Πίσω από αυτές τις προτιθέμενες κυρώσεις έρχεται η ζημιά, η δίωξη λογαριασμών, το πάγωμα λογαριασμών και η δίωξη κάθε δυνατής συναλλαγής, πίστωσης ή χρηματοδότησης, έρχεται ο όλεθρος, η έναρξη ενός χτυπήματος εναντίον ορισμένων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου προέδρου», διευκρίνισε ο Πρόεδρος σε μια ειδική συνέντευξη με τον Μάρκο Ενρίκες-Ομινάμι.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε την έλλειψη νομιμότητας των μονομερών μέτρων καταναγκασμού που έλαβε η Κυβέρνηση του Ντόναλτν Τραμπ κατά της Βενεζουέλας, που κατάφωρα παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

«Υπό το φως του διεθνούς δικαίου, ο μόνος που μπορεί να λάβει αποφάσεις για κυρώσεις εναντίον μιας χώρας είναι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καμία χώρα δεν μπορεί να επιβάλει κυρώσεις μονομερώς σε μια άλλη, ακόμα και αν χρησιμοποιεί τη δύναμή της για εκφοβισμό», υποστήριξε.

Ωστόσο, επιβεβαίωσε τη βούλησή του για διάλογο με τον αμερικανό ομόλογό του με βάση το σεβασμό και την αμοιβαία κατανόηση.

Βενεζουέλα: μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα

Παράλληλα, ο Αρχηγός του Κράτους τόνισε το δημοκρατικό σύστημα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλς, κατά του οποίου – όπως είπε – πραγματοποιείται μια αρνητική εκστρατεία των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

«Στη Βενεζουέλα υπάρχει μια δημοκρατία με πλήρεις ελευθερίες (…) Έχουμε προβλήματα τα οποία πρόκειται να λύσουμε αλλά η Βενεζουέλα είναι μια πλήρως ελεύθερη χώρα, δημοκρατικά και κυρίαρχη, με ένα δημοκρατικό ρεύμα προς το σοσιαλισμό», πρόσθεσε.

Σε άλλα θέματα, ο Πρόεδρος Μαδούρο ανακοίνωσε μια περιοδεία στην ασιατική ήπειρο με την πρόθεση να επεκτείνει τις οικονομικές συμμαχίες, με βάση την πρόσφατη έκδοση του κρυπτονομίσματος Πέτρο.

grecia.embajada.gob.ve

Advertisements