Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ υποδέχεται τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα

Arreaza_Guterres.jpeg

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Αντόνιο Γκουτέρες, δέχθηκε τη Δευτέρα τον Υπουργό Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα , σε επίσημη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 37ης συνόδου του Συμβουλίου των Δικαιωμάτων.

Στη συνάντηση ο Υπουργός Εξωτερικών διαβίβασε στον Γενικό Γραμματέα ένα μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο και εξήγησε την τρέχουσα κατάσταση της χώρας της Λατινικής Αμερικής στις παραμονές των προεδρικών εκλογών της 22ας Απριλίου 2018.

Η συνάντηση ήταν μέρος της ημερήσιας διάταξης του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 37η σύνοδο του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Αρεάσα επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας με τη διασφάλιση και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

«Πρέπει να θωρακίσουμε αυτό το Συμβούλιο , εξαιτίας των πιέσεων και των παρεμβάσεων των ισχυρών χωρών, να επηρεάσουν τις απόψεις, τις εκθέσεις και τις θέσεις τους», προέτρεψε.

grecia.embajada.gob.ve

Advertisements