Η Βενεζουέλα προειδοποιεί τον ΟΗΕ για τις ζημιές που προκάλεσαν τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα των ΗΠΑ

WhatsApp-Image-2018-02-26-at-08.32.16-765x510

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Υψηλό Κλιμάκιο της 37ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) την περασμένη Δευτέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρρεάσα, προειδοποίησε για τις συνέπειες των μονομερών μέτρων που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της χώρας.

“Ένα επικίνδυνο σενάριο που προσπαθούν να δημιουργήσουν με τους συμμάχους τους, μέσω των οικονομικών κυρώσεων που ζημιώνουν το λαό της Βενεζουέλας, μέσω της πολιτικής και οικονομικής πίεσης και του εκβιασμού που ασκεί η Ουάσιγκτον στις κυβερνήσεις της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, μέσω ενός άγριου ψυχολογικού και μιντιακού πολέμου καλά σχεδιασμένου και χρηματοδοτούμενου”, δήλωσε ο Υπ.Εξ.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε την προσπάθεια προβολής σε παγκόσμιο επίπεδο της υποτιθέμενης “ανθρωπιστικής κρίσης” από την οποία υποφέρει η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.

“Για τις κυβερνήσεις της δεξιάς σε όλη την περιοχή, ακόμα και σε χώρες με σοβαρές εσωτερικές ανθρωπιστικές καταστάσεις, η Βενεζουέλα και ο Πρόεδρος Μαδούρο είναι στα πρωτοσέλιδα και στα δελτία ειδήσεων, προσφέροντας την τέλεια δικαιολογία ώστε να αποσπαστεί η προσοχή της εγχώριας και της διεθνούς κοινής γνώμης από τα πολύ σοβαρά εθνικά προβλήματα”, είπε.

Μη τεκμηριωμένες αναφορές

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, επίσης, υποστήριξε ότι ο ‘Υπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εκδίδει αβάσιμες εκθέσεις για τη χώρα και ότι αρκετοί εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ δημοσιοποιούν στοιχεία “από αβάσιμες πηγές, χωρίς ποτέ να έχουν επισκεφτεί τη Βενεζουέλα ή χωρίς να έχουν ζητήσει επίσημη πληροφόρηση”.

Αντίθετα, υπενθύμισε την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του Συμβουλίου για την προώθηση μιας δημοκρατικής και ισότιμης διεθνούς τάξης, Άλφρεδ ντε Ζάγιας, ο οποίος, αφού συναντήθηκε με διάφορους κοινωνικούς τομείς, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η “κατάσταση στη Βενεζουέλα δεν πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση”.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον ΟΗΕ, ο Υπουργός Λαϊκής Εξουσίας για της Εξωτερικές Υποθέσεις συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτιέρες.

grecia.embajada.gob.ve

Advertisements