Η Βενεζουέλα συμμετέχει στο XXIII Διεθνές Συνέδριο Rosa Luxemburg στη Γερμανία

Βερολίνο, 13 Ιανουαρίου 2018 (MPPRE). – Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας συμμετέχει στο XXIII Διεθνές Συνέδριο Rosa Luxemburg στη Γερμανία, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά τρεις χιλιάδες επαναστάτες ακτιβιστές του κόσμου, οι οποίοι απέρριψαν τις κυρώσεις εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στη Μπολιβαριανή Επανάσταση, ενώ με τη σειρά τους, λαϊκές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη επικύρωσαν την υποστήριξή τους προς την κυβέρνηση του Προέδρου Nicolás Maduro και με την πατρίδα του Bolívar.

Η συνάντηση πραγματοποιείται κάθε χρόνο για να δώσει τιμή στην επαναστάτρια και πολιτική θεωρητικό του σοσιαλισμού Ρόζα Λούξεμπουργκ, η οποία δολοφονήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1919 από τη δεξιά της Γερμανίας και αναφέρεται ως το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός της Αριστεράς στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, ο υφυπουργός της διεθνούς επικοινωνίας του Υπουργείου Λαϊκής Εξουσίας για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, William Castillo, εξήγησε το πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο που αντιμετωπίζει η χώρα και εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στο διάλογο που διεξάγεται στη Δομινικανή Δημοκρατία, στην σταθερότητα και στην ειρήνη του λαού της Βενεζουέλας.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η δημοκρατική πρωτοβουλία του διαλόγου έχει ως στόχο την μείωση της βίας που αναπτύχθηκε στην πατρίδα του Bolívar και προκάλεσε επίσης το θάνατο 120 ατόμων.

Σε μια Επανάσταση καταλαβαίνουμε ότι η προτεραιότητα είναι να υπερασπιστούμε τη ζωή και τη σταθερότητα ενός λαού και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίσει να σφαγιάζεται. O Πρόεδρος Nicolás Maduro για τέσσερα χρόνια έκανε 340 δημόσιες εκκλήσεις για διάλογο. Aυτό σημαίνει πως έκανε 5 κλήσεις κάθε επτά ημέρες και καταφέραμε το 2017 να συναντηθούν στη Δομινικανή Δημοκρατία «, δήλωσε ο Καστίγιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός τόνισε ότι ο διάλογος επιδιώκει επίσης ένα σχέδιο συνύπαρξης με τους επικριτές της Μπολιβαριανής Επανάστασης με σκοπό να παρακολουθήσει ειρηνικά τις προεδρικές εκλογές και να συνδεθεί με την Magna Carta.

«Στη Δομινικανή Δημοκρατία διεξάγονται διαπραγματεύσεις για ένα σχέδιο συνύπαρξης με το δικαίωμα να προχωρήσουμε ειρηνικά σε μια εκλογική διαδικασία. Στη Βενεζουέλα φέτος οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και μπορώ να πω ότι τον δημοκρατικό και τον ειρηνικό θρίαμβο τον έχει η Μπολιβαριανή Επανάσταση, γιατί έχει την υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας, επειδή έχει αντισταθεί στην επιθετικότητα και επειδή έχει αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε σε δημοκρατικά μονοπάτια που είναι πάντα δύσκολα «, πρόσθεσε.

Με τη σειρά του, ο Castillo δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, είναι αυτός που επιδιώκει άμεσα να σαμποτάρει αυτή την πρωτοβουλία διαλόγου, με τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Βενεζουέλας και του λαού της.

Έχουμε μια ανησυχία που θέλουμε να εκφράσουμε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να σαμποτάρουν αυτόν τον διάλογο, ο Πρόεδρος Trump έχει επιβάλει οικονομικές κυρώσεις και επομένως η Βενεζουέλα έχει μπλοκάρει τους λογαριασμούς της στο εξωτερικό, δεν μπορεί να εισπράξει ή να πληρώσει για τις εισαγωγές τροφίμων και φαρμάκων, δεν μπορεί να κάνει μεταφορά χρημάτων όπως οποιαδήποτε κανονική χώρα, επειδή οι ΗΠΑ έχουν κανονίσει έτσι ώστε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα να αποκλείσει όλους τους λογαριασμούς και τις οικονομικές μεταφορές της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας «, δήλωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι με το διάλογο, την ειρήνη που επιτεύχθηκε το 2017, την εκλογή της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης και την ήττα της βίας, η Βενεζουέλα κατευθύνεται ειρηνικά σε μια εκλογική διαδικασία.

«Η Μπολιβαριανή Επανάσταση είνα ζωντανή, έχει υποστεί επιθετικότητα και στέκεται. Δεν πρόκειται να παραδώσουμε την κυριαρχία της Βενεζουέλας στη Δεξιά «, δήλωσε ο Castillo.

Από την άλλη πλευρά, ο συγγραφέας, καθηγητής και ιστορικός, Luis Britto Garcia, δήλωσε ότι τα μέσα ενημέρωσης προωθούν ένα πραξικόπημα των μέσων ενημέρωσης για την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

«Γι ‘αυτό, η Βενεζουέλα έλαβε διάφορα μέτρα, δημιούργησε δημόσια μέσα ενημέρωσης σήμερα διαθέτει 24 τηλεοπτικούς σταθμούς, πέντε εφημερίδες που δεν ευθυγραμμίζονται με το καπιταλιστικό δίκτυο και 300 κοινοτικούς σταθμούς στην υπηρεσία του λαού», ανέφερε

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας με σκοπό την προστασία του λαού, δημιούργησε έναν νόμο για τα μέσα ενημέρωσης, ο οποίος απαγορεύει την προώθηση μηνυμάτων πολέμου, διακίνησης ναρκωτικών και προστατεύει την εκπαίδευση του κοινού.

Ο Britto ανέφερε επίσης τα κατορθώματα της Μπολιβαριανής Επανάστασης, μεταξύ των οποίων τόνισε ότι η Βενεζουέλα έχει το χαμηλότερο επίπεδο κοινωνικής ανισότητας στη Λατινική Αμερική. Τόνισε επίσης ότι η χώρα δεν βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση.

Ο διεθνής γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, Carolus Wimmer, δήλωσε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης ότι η Μπολιβαριανή Επανάσταση αντιμετωπίζει πολλές διεθνείς επιθέσεις, «γι ‘αυτό η Βενεζουέλα υποστηρίζει τον αγώνα των λαών της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής ενάντια στον ιμπεριαλισμό».

Επιπλέον, ο Wimmer υποστήριξε ότι οι επαναστατικές δυνάμεις ενώνονται στη Μπολιβαριανή χώρα, με αποτέλεσμα την υποστήριξη των λαών του κόσμου.

Ο γραμματέας του PCV χαρακτήρισε επίσης σημαντικό ότι η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να υποστηρίζει τη Μπολιβαριανή κυβέρνηση και διατηρεί το ενδιαφέρον της για την πραγματική κατάσταση της χώρας.

grecia.embajada.gob.ve

Advertisements