Βενεζουέλα-Η Κοινωνική επένδυση έφτασε το 74% το 2017 – Inversión social alcanzó 74% en 2017

maduro1001.jpg

Κατά το 2017 η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση ανέβασε την κοινωνική επένδυση στο 74,1% καθώς πληροφόρησε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικολάς Μαδούρο στο ετήσιο διάγγελμά του προς το λαό.

«Το 2017 υπήρξε μία χρονιά κοινωνικής επένδυσης, κοινωνικής προόδου, πολιτικής προόδου, που μας επέτρεψε να ετοιμάσουμε τις συνθήκες για την άφιξη μίας καινούριας εποχής του μέλλοντος», είπε ο αρχηγός του κράτους σε ραδιοτηλεοπτική μετάδοση.

Εξήγησε ότι αυτή η επένδυση μέσω των εθνικών εσόδων διανεμήθηκε σε τομείς όπως είναι η υγεία, η παιδεία, οι συντάξεις, η εργασία, η κατοικία, ο πολιτισμός και η αναψυχή.

Ο αρχηγός του κράτους τόνισε πως τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια της λεγόμενης τέταρτης Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, η κοινωνική επένδυση ήταν στο 39%, «είμαι βέβαιος ότι αυτοί οι αριθμοί ήταν κατασκευασμένοι, δεδομένου του επιπέδου της μιζέριας, της φρικτής φτώχειας που έζησε ο λαός μας εκείνη την εποχή, που ήταν ένας ορφανός λαός χωρίς τη στήριξη κανενός».

Ο Πρόεδρος Μαδούρο σημείωσε ότι η Βενεζουέλα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο οπού έγινε εφικτή μία ισότιμη διανομή του πλούτου, γεγονός που είχε αντίκτυπο στη μείωση της φτώχειας και της ακραίας φτώχειας.

«Διατηρήσαμε τα ποσοστά μείωσης της φτώχειας και της ακραίας φτώχειας. Στο 18,1% εκείνο της φτώχειας και στο 4,4% εκείνο της ακραίας φτώχειας. Είναι δύσκολο επειδή τα κοινωνικά πλήγματα που προκαλεί ο οικονομικός πόλεμος τα δέχονται οι ταπεινοί, οι φτωχοί ενώ ανοίγει περισσότερο η ψαλίδα της φτώχειας».

Πρόσθεσε ο Πρόεδρος στον εθνικό τηλεοπτικό σταθμό ότι ως συνέπεια όλων των μέτρων κοινωνικής προστασίας που δημιούργησε η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση για το λαό, «καταφέραμε να υπερασπιστούμε τα κατορθώματά και να εξακολουθούμε την πορεία μας σε αυτά τα ποσοστά για να μειώσουμε τη μιζέρια και τη φτώχεια στη χώρα μας».

Επιπλέον, επανέλαβε ότι το 2018 θα είναι χρονιά προόδου, «θα είναι μία χρονιά στην οποία θα υπερασπιστούμε το μέλλον και θα σημειωθούν νικηφόρες πρόοδοι, ώστε να αντιμετωπίσουμε καινούριες οικονομικές συνταγές, να επιμείνουμε στις νέες οικονομικές συνταγές, να επιμείνουμε στην εθνική παραγωγή και στην μπολιβαριανή οικονομική ατζέντα και στους 15 μοχλούς της οικονομίας».

grecia.embajada.gob.ve

 

Advertisements