Αιματηρή εξέγερση σε φυλακή με τουλάχιστον 16 νεκρούς

fylaki-syrmatoplegma

Τουλάχιστον 16 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά έπειτα από εξέγερση στη φυλακή της πόλης Καδερέιτα, στα σύνορα της πολιτείας Νουέβο Λεόν του Μεξικού. Στη διάρκεια της εξέγερσης τραυματίστηκαν επίσης δύο φύλακες, εκ των οποίων ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση και πολλοί ακόμη κρατούμενοι.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αυτοψίες και οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους της φυλακής για να δοθεί ακριβής απολογισμός των θυμάτων της εξέγερσης.

Η εξέγερση -πράγμα που συμβαίνει τακτικά στις φυλακές του Μεξικού- αποδίδεται σε σύγκουση μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

Οι κρατούμενοι πήραν ομήρους δεσμοφύλακες, τους έδειραν και τους απείλησαν ότι θα τους πετάξουν στο κενό από την οροφή της φυλακής.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανέφεραν ότι στην εξέγερση συμμετείχαν περισσότεροι από 150 κρατούμενοι, που τους επιτέθηκαν με μεταλλικά αντικείμενα και υλικά οικοδομών, που είχαν μεταφέρει μέσα στη φυλακή από τους χώρους εργασίας τους.

Αν και αρχικά, λέει η αστυνομία, έγινα προσπάθεια να διαπραγματευθούν με τους κρατούμενους, αυτή απέτυχε με αποτέλεσμα να εισβάλουν αστυνομικοί μέσα στη φυλακή με τη βία. Τουλάχιστον 54 κρατούμενοι ανακρίνονται για την εξέγερση

efsyn.gr