Η Συντακτική Συνέλευση είναι η υποστήριξη της κοινωνικοοικονομικής ανάκαμψης του έθνους

Maduro_Entrevista

Καράκας , 20 Αυγούστου.– Η δημιουργία της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης (ANC) είναι ο τρόπος για την προώθηση της αντεπίθεσης των επαναστατικών δυνάμεων για να επιτευχθεί η πολιτική ανασυγκρότηση και κοινωνικοοικονομική ανάκαμψη του έθνους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο.

«Έχω μεγάλη πίστη στην πλήρη άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας χωρίς να δεχόμαστε εκβιασμούς και πιέσεις από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Η Συντακτική Συνέλευση θα βάλει τάξη στη δικαιοσύνη όπως ήδη την εφαρμόζει στους θεσμούς, στο κράτος, στην οικονομία και θα είναι ο άξονάς μου, η θεμελιώδης υποστήριξή μου για να κλείσουμε το 2017 με ένα καλό επίπεδο γενικής ανάκαμψης της κοινωνίας, της πολιτικής, της ειρήνης, που είναι και το πιο σημαντικό», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα, José Vicente Hoy, που μεταδόθηκε την Κυριακή.

Υπενθύμισε ότι η απόφαση για την σύγκληση της αρχικής εξουσίας την περασμένη 1η Μαΐου ήρθε μετά από τρεις μήνες πράξεων βίας της αντιπολίτευσης, που άφησαν περισσότερους από 100 Βενεζουελάνους νεκρούς.
«Ήταν κάτι πολύ καλά μελετημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί είναι μία από τις δυνατότητες που προσφέρεται από το Σύνταγμά μας«, δήλωσε, ενώ ανέφερε ότι η ιδέα προέκυψε στις 9 Δεκεμβρίου 2015, τρεις ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές που οδήγησαν την αντιπολίτευση στην απόκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην Εθνοσυνέλευση.

«Είστε ένας εξαιρετικός μάρτυρας – υπενθύμισε στον δημοσιογράφο Χοσέ Βισέντε Ράνχελ – για το πώς λάβαμε τα νέα για το εκλογικό αποτέλεσμα της νύχτας της 6ης Δεκεμβρίου 2015, για τη σαφήνεια και τη σταθερότητα με τις οποίες είπα:

Ας τους αναγνωρίσουμε αμέσως!

Και από εκείνη τη μέρα σκέφτηκα να εφαρμόσω μια λαϊκή διαδικασία, αλλά πάντα προσπαθώντας να ρυθμίσω την ιστορική σύγκρουση, μέσω του πολιτικού διαλόγου με την αντιπολίτευση, αλλά ήταν αδύνατο », τόνισε.
Ο αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι συνέλαβε την ιδέα για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση (ANC) ως «μια εθνική ηγεσία, μια συλλογική ομάδα που αντιπροσωπεύει ολόκληρη τη χώρα, εφόσον έχει έναν κεντρικό ηγέτη, στην προκειμένη περίπτωση εμένα, αλλά ο κεντρικός ηγέτης χρειάζεται να έχει μια συλλογική και κοινή ηγεσία«.

Τόνισε ότι η συμμετοχή των πάνω από 8 εκατομμύρια ανθρώπων κατά τη διάρκεια των εκλογών για την Συντακτική, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου, ήταν μια πράξη ηρωισμού, αγάπης και αφοσίωσης του λαού.

Νίκη στις περιφερειακές

Στην τηλεόραση, δήλωσε ότι οι επαναστατικές δυνάμεις θα αποκτήσουν μεγάλη λαϊκή νίκη στις περιφερειακές εκλογές που προγραμματίζονται για τον Οκτώβριο.
«Βαδίζουμε προς μια μεγάλη νίκη γιατί ο λαός θέλει ειρήνη, ο λαός χρειάζεται κυβερνήτες που να εδραιώσουν την ειρήνη. Οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι από κυβερνήτες όπως αυτός της πολιτείας Μιράντα που βγαίνει στους δρόμους για να καταστρέψει και όχι για να κυβερνήσει», δήλωσε.
Τόνισε ότι η αντιπολίτευση, παρόλο που έθεσε την χώρα σε τρεις μήνες πολιτικής αστάθειας με ενέργειες στο δρόμο, αναγνώρισε στο τέλος την Εκλογική Εξουσία με την εγγραφή των υποψηφίων της.

«Ποια είναι η διάγνωση;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός του κράτους. «Θα κερδίσουμε τις 23 περιφέρειες αυτής της χώρας», διαβεβαίωσε.

Από την άλλη πλευρά, επικύρωσε τη βούληση της Εκτελεστικής Εξουσίας να καθιερώσει έναν μόνιμο πολιτικό διάλογο με τους τομείς που αντιτίθενται στον Τσαβισμό  προκειμένου να εδραιώσει «τα επόμενα χρόνια ως τα χρόνια της ειρήνης» και επιβεβαίωσε ότι η «χειρότερη πολιτική» που θα μπορούσε να έχει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας είναι να συνεχίσει να υποτιμά την Εκτελεστική Εξουσία και τον λαό της Βενεζουέλας.
Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι οι διεθνείς επιθέσεις που έγιναν κατά του έθνους προσπαθούν να σταματήσουν το ανθρωπιστικό μοντέλο της Μπολιβαριανής Επανάστασης και ανέφερε ότι η εθνική κυβέρνηση κατάφερε να εξουδετερώσει τρεις ομάδες από το εξωτερικό που επιμένουν να επιτίθενται κατά της ειρήνης της χώρας.

Οικονομικές δράσεις

Στη συνέντευξη, ο Αρχηγός του Κράτους ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει μια σειρά ενεργειών για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας του οικονομικού πολέμου που διαπράττουν κύκλοι της δεξιάς κατά του λάου.
Επίσης επιβεβαίωσε ότι η δημιουργία της Μπολιβαριανής Οικονομικής Ατζέντας και των 15 κινητήρων της είναι «η σωστή στρατηγική της οικονομικής ανεξαρτησίας προκειμένου να απελευθερωθούμε από την εξάρτηση από το πετρέλαιο».

grecia.embajada.gob.ve

Advertisements