Ξεκινά η καμπάνια για τη Συντακτική Συνέλευση στη Βενεζουέλα

venezuela-constituyente.jpg_1718483347.jpg

Η προεκλογική εκστρατεία για τη Συντακτική συνέλευση θά κορυφωθεί στις 27 Ιουλίου  ημέρα  γιά την εκλογική διαδικασία  έχει προγραμματιστεί η 30η Ιουλίου.

Σήμερα Κυριακή ξεκίνησε στη Βενεζουέλα η εκστρατεία για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση (ANC) των 6.120 υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές στις 30 Ιουλίου.

Η διαδικασία για την προώθηση των υποψηφίων για το ANC θα κορυφωθεί στις 27 Ιουλίου τα μεσάνυχτα και θα διεξαχθεί  σε δύο στάδια:

Σε τοπικό επίπεδο , δεδομένου  3.546 υποψήφιοι  είναι από τους δήμους τής χώρας και στίς τομεακές, 2.574 υποψήφιοι,  θα αναπτυχθούν  οι προτάσεις για τους επιχειρηματίες, φοιτητές, άτομα με ειδικές ανάγκες , τους αγρότες και τους αλιείς, των εργαζομένων και συνταξιούχων.

Η Εθνική Συνταγματική Συνέλευση θα αποτελείται από 545 πολίτες.

Από αυτούς, 173 θά είναι μέλη των τομεακών συμβουλίων  και 364  από τα τοπικά συμβούλια,  ένας υποψήφιος  ανά δήμο, ενώ στη περιοχή της πρωτεύουσας Καράκας επτά θά εκλεγούν και οκτώ από τους αυτόχθονες

Ο Πρόεδρος Nicolás Maduro εξέφρασε τη λύπη του  γιά την  απόφαση της δεξιάς   να μην συμμετάσχει στη συνταγματική διαδικασία και κατήγγειλε το σχέδιο της αντιπολίτευσης  γιά τη δημιουργία χάους και αποσταθεροποίησης στη χώρα προκειμένου νά προκαλέσουν ξένη επέμβαση.

Στό βίντεο ο Juan Requesens κάνει λόγο πώς θα μπορούν να σαμποτάρουν τις εκλογές προετοιμάζοντας το έδαφος γιά μιά ξένη επέμβαση

Την περασμένη Παρασκευή η υποψήφια για την  ANC και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Delcy Rodriguez δήλωσε ότι οι  ηγέτες της αντιπολίτευσης αρνούνται τόν  εποικοδομητικό διάλογο.

telesurtv.net

Mετάφραση/απόδοση Mkampouraki

Advertisements