Συνεχίζονται οι συλλήψεις συνεργατών του Τέμερ

geddel-vieira-lima.jpg

Ο Γκεντέλ Βιέιρα Λίμα, υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας έως τον περασμένο Νοέμβριο και στενός συνεργάτης και σύμμαχος του προέδρου Τέμερ, συνελήφθη με την κατηγορία της παρακώλυσης του έργου της δικαιοσύνης.

Ο Λίμα είχε αναγκαστεί σε παραίτηση εξαιτίας σκανδάλου διαφθοράς.

Σύμφωνα με του εισαγγελείς που διέταξαν τη σύλληψή του, ο Γκεντέλ Βιέιρα Λίμα προσπάθησε να εμποδίσει φυλακισμένους συνεργάτες του από το να προχωρήσουν σε συμφωνία με τις αρχές, να καταθέσουν στοιχεία εις βάρος άλλων κατηγορουμένων και να πετύχουν ευνοϊκή μεταχείριση.

Ο Λίμα, στενός φίλος και συνεργάτης του Τέμερ επί δεκαετίες, είχε παραιτηθεί από υπουργός όταν άλλος υπουργός τον κατηγόρησε ότι επιχείρησε να χρησιμοποιήσει την ισχύ και την εξουσία του ως μέσω επιρροής για να πετύχει προσωπικά οφέλη.

Καθώς φαίνεται, το βαρέλι της πολιτικής διαφθοράς δεν φαίνεται να έχει πάτο, με τον ίδιο τον πρόεδρο Μισέλ Τέμερ να κινδυνεύει με αποπομπή από τον θώκο του, λόγω της έρευνας για διαφθορά εις βάρος του.

Σειρά συνεργατών του ελέγχονται, διώκονται ή είναι ήδη φυλακισμένοι για εμπλοκή σε σειρά από σκάνδαλα (χρηματισμού, διαφθοράς και παρακώλυσης του έργου της δικαιοσύνης).

Μέσα στον Ιούλιο, μάλιστα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στην Κάτω Βουλή της Βραζιλίας για την αποπομπή ή όχι του Μισέλ Τέμερ, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία λόγω των κατηγοριών για διαφθορά της προκατόχου του Ντίλμα Ρούσεφ.

efsyn.gr

 

Advertisements