Βενεζουέλα: Οι νεκροί των διαδηλώσεων

 

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα γιά τους νεκρούς στη Βενεζουέλα,υπάρχουν όντως νεκροί και αυτό είναι λυπηρό όπως και να έχει, ωστόσο είναι εξοργιστικό  τά ΜΜΕ νά προσπαθούν  να παρουσιάσουν τόν πρόεδρο Μαδούρο ώς ένα στυγνό δικτάτορα πού η κυβέρνηση του αφήνει πίσω της νεκρούς…..
Κάτι το οποίο είναι πέρα για πέρα αναληθές(σχόλιο solidaridad_griega)

Τουλάχιστον 88 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 1200 έχουν τραυματιστεί στη Βενεζουέλα από τις αρχές Απριλίου, όταν και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις που αποσκοπούν στην ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά και πολλά ιδιωτικά κανάλια της χώρας προωθούν την άποψη της δεξιάς αντιπολίτευσης, ότι οι νεκροί στα επεισόδια των τελευταίων μηνών σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και την αστυνομία.

Με τίτλους όπως «Το καθεστώς της Βενεζουέλας βάφει τα χέρια του με αίμα» η πλευρά αυτή αποσκοπεί στην παρουσίαση του καθεστώτος Μαδούρο ως δικτατορικού και εν τέλει, στην ανατροπή του.

Όμως, όπως παρουσιάζει το δίκτυο teleSUR, η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτή την προσέγγιση.

Στο παρακάτω διαδραστικό γράφημα παρουσιάζεται αναλυτικά ο αριθμός των θυμάτων, ανά αιτία θανάτου και ανά περιοχή της Βενεζουέλας.

Όπως προκύπτει, πολύ μικρός αριθμός του συνόλου έχει προκύψει από τη δράση της αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας.

Μπορείτε να δείτε το γραφικό εδώ

info-war.gr

Η παραπληροφόρηση έχει τη τιμητική της αποκρύπτοντας κάποιοι δημοσιογράφοι επιμελώς την πραγματική αλήθεια παρουσιάζοντας την «δική τους αλήθεια» όπως ο Ιάσονας Πιπίνης εκλεκτός του ηγέτη της αντιπολίτευσης Henrique Caprilles  ο οποίος είναι ένας από τους υποκινητές βίαων επεισοδίων στην Βενεζουέλα 

Εχτές οπαδοί της αντιπολίτευσης πυρπόλησαν τον 33χρόνο Jose Bravo στη περιοχή του Μαρακαϊμπο φέρει εγκαύματα στό 90% του σώματος του

καμία αναφορά από τα συστημικά ΜΜΕ δέν τους βολεύει εννοείται……

Aυτοί που διαμαρτύρονται πώς «πεινούν» πυρπολούν αποθήκες τροφίμων….τά σχόλια δικά σας

Advertisements