Ο Σαμουέλ Μονκάδα διορίστηκε νέος Υπουργός Εξωτερικών από τον Πρόεδρο Μαδούρο

moncada.jpg

Ο Σαμουέλ Μονκάδα διορίστηκε νέος Υπουργός Εξωτερικών από τον Πρόεδρο Μαδούρο

Καράκας, 21 Ιουνίου του 2017 (MPPRE). Την περασμένη Τετάρτη ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε τον διορισμό του Σαμουέλ Μονκάδα στο αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο 275ο Υπουργικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στην αίθουσα Νέστορ Κίρχνερ του Προεδρικού Μεγάρου Μιραφλόρες στο Καράκας.

Έχω προτείνει στον Υφυπουργό για τη Βόρεια Αμερική Σαμουέλ Μονκάδα να αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και να συνεχίζει να παλεύει για την αλήθεια της Πατρίδας μας στον κόσμο, ανέφερε.

Ο Βενεζουελάνος αξιωματούχος συνεχάρη τη Ντέλσυ Ροδρίγκες, η οποία υπήρξε Υπουργός Εξωτερικών από το Δεκέμβριο του 2014, για το έργο που επιτέλεσε το οποίο είναι ανεξάντλητο, και δεν το λέω ως Πρόεδρος, αλλά ως Υπουργός Εξωτερικών, έχει υπερασπιστεί σας τίγρης την ειρήνη, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας, δήλωσε ο Αρχηγός του Κράτους, ο οποίος είχε επίσης διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών πλάι στον ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης Ούγκο Τσάβες, από το 2006 έως το 2013.

Σήμερα λήγει η θητεία μου ως Υπουργός Εξωτερικών και επειδή αγαπώ τη Βενεζουέλα, κατεβαίνω ως υποψήφια για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση, είπε η Ντέλσυ Ροδρίγκες κατά τη συμμετοχή της στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) στο Κανκούν, τού Μεξικό, η οποία είναι η τελευταία συνέλευση όπου θα συμμετάσχει η Βενεζουέλα.

grecia.embajada.gob.ve

Advertisements