Η παραπληροφόρηση γιά τη Βενεζουέλα δέν έχει τέλος, φήμες περί θανάτου του Lopez διαψεύστηκαν

lepoldo_lopez_3_de_mayo_de_2017.jpg_1718483347

Χωρίς την παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων, τα μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν την Τετάρτη το βράδυ πώς μεταφέρθηκε ο φυλακισμένος αρχηγός του (VP) Leopoldo López ,στό Στρατιωτικό νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο ABC News, λίγες ώρες αργότερα ο επικεφαλής του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος, Diosdado Cabello, προκειμένου να «απαντήσει» στις φήμες, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο διάρκειας 20 δευτερολέπτων, στο οποίο εμφανίζεται ο Lopez, σε καλή κατάσταση, να δηλώνει ότι «δεν καταλαβαίνω γιατί μου ζήτησαν να στείλω απόδειξη ότι είμαι ζωντανός.Στέλνω αυτό το μήνυμα στην οικογένειά μου, στα παιδιά μου, για να τους πω ότι είμαι καλά». 

Νωρίτερα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους της Βενεζουέλας ανέφερε ότι ο Lopez είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Καράκας, χωρίς σημάδια ζωής, στη συνέχεια ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο λογαριασμός του στο twitter είχε χακαριστεί.

leopoldo

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Marco Rubio, ο οποίος είχε συνοδεύσει την σύζυγο του Lopez Lilian Tintori στον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο, σε συνάντηση με τον D. Trump, «επιβεβαιώνε « τις φήμες για εσπευσμένη νοσηλεία του Lopez, αναφέροντας στον λογαριασμό του στο twitter ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης βρίσκεται «σε σοβαρή κατάσταση».

leopoldo.jpg

Οι ψευδείς ειδήσεις γιά τη Βενεζουέλα δέν έχουν τέλος ,η υπουργός εξωτερικών Delcy Rondriguez μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter καταφέρθηκε κατά του Rubio γιά τη ψευδή είδηση αναφορικά με την υγεία του  Lopez ζητώντας από τον ίδιο εξηγήσεις

Mkampouraki

Advertisements