Διεθνής κλινική στη Κούβα προάγει την ποιότητα ζωής

Η Κεντρική Κλινική της Αβάνας ‘Cira García’, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξατομικευμένων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς από το εξωτερικό που επισκέπτονται ή διαμένουν στη χώρα.
f0016123.jpg
 

Η  Κλινική  ‘Cira García’ προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς των οποίων ο τρόπος ζωής επηρεάζεται από τα συμπτώματα που σχετίζονται με χρόνιες μη μεταδοτικές ασθένειες, οι οποίες συντομεύουν και μειώνουν την ποιότητα της ζωής τους.
Διπλωμάτες και οι οικογένειές τους, άνθρωποι των επιχειρήσεων, κάτοικοι από το εξωτερικό, τουρίστες με εκτεταμένη παραμονή, και άλλοι, έχουν την ευκαιρία να συμβουλεύονται ειδικούς γιατρούς που τους καθοδηγούν μέσα από διαγνώσεις στη κατάλληλη θεραπεία των ασθενειών τους, σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Οι ασθενείς αξιολογούνται από μια διεπιστημονική ομάδα γιατρών που διεξάγουν αρχικά μια έρευνα γύρω από το ιατρικό ιστορικό τους και στη συνέχεια πραγματοποιούν ενδελεχή εξέταση, για να ενημερώσουν τους ασθενείς σχετικά με τους καλύτερους τρόπους για να διαχειριστούν τις ασθένειές τους.

Το ιατρικό προσωπικό θα συστήσει εξετάσεις ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, προηγούμενες ασθένειες, το οικογενειακό ιστορικό, καθώς και τα συμπτώματα, για τον εντοπισμό των προβλημάτων από νωρίς και τη διεξαγωγή διάγνωσης που επιτρέπουν την θεραπεία στο αρχικό στάδιο της νόσου. Εάν αυτές οι εξετάσεις δείξουν ότι ο ασθενής είναι σε καλή υγεία, αυτός ή αυτή μπορεί να επωφεληθεί από την ειρήνη του μυαλού που προέρχεται από αυτή την έγκαιρη επίγνωση.

(Να τονίσουμε εδώ ότι το εθνικό δημόσιο σύστημα υγείας της Κούβας επικεντρώνεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα και εστιάζει στην έγκαιρη πρόληψη. Η στρατηγική αυτή έχει οδηγήσει σε συνεχή αύξηση του προσδόκιμου ζωής του λαού της, τώρα κατά μέσο όρο σε 78 χρόνια.)

Ο σακχαρώδης διαβήτης, η υψηλή πίεση του αίματος, τα έλκη στομάχου, η παχυσαρκία, και άλλες χρόνιες παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν βλάβη σε άλλα όργανα και συστήματα του σώματος απαραίτητα για τη ζωή. Οι κλινικές εξετάσεις και οι εργαστηριακές δοκιμές που περιλαμβάνονται στα προγράμματα της κλινικής, συμβάλλουν στον εντοπισμό και στην αντιμετώπιση αυτών των συναφών προβλημάτων υγείας έγκαιρα κι έτσι μπορεί να γίνει άμεση προσαρμογή της αγωγής, όπως απαιτείται.

Η Κλινική Cira García έχει τον πιο πρόσφατο διαγνωστικό εξοπλισμό και την τεχνολογία, η οποία επιτρέπει και το εργαστήριο να παρέχει γρήγορα και ακριβή αποτελέσματα των εξετάσεων. Επίσης, η κλινική έχει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας και έχει δεχθεί ασθενείς από 120 χώρες. Το 2016 μόνο, δόθηκαν 20.139 διαβουλεύσεις από ειδικούς ιατρούς και αντιμετωπίσθηκαν 18.558 έκτακτα περιστατικά.

Η Κλινική βρίσκεται στη γειτονιά Miramar της Αβάνας, στα δυτικά της πόλης. Διαθέτει 37 δωμάτια σε τρεις ορόφους, είναι όλα ιδιωτικά και πλήρως προσβάσιμα κι από άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι υπηρεσίες υγείας εδώ είναι υψηλής ποιότητας και επιστημονικά τεκμηριωμένες και παρέχεται πάνω απ’ όλα με ειλικρίνεια και ανθρωπιά.

granma.cu μέσω Sierra Maestra

Advertisements