Για την “αριστερή κριτική” προς το ΚΚ Κούβας, μέσω της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ

αρχείο λήψης (39).jpg
“Ένα Κομμουνιστικό Κόμμα, ακόμα και σε συνθήκες αρνητικής στροφής στο συσχετισμό των δυνάμεων, δίνει τη μάχη από τη σκοπιά του λαϊκού συμφέροντος και όχι του κεφαλαίου, ακόμα και αν κινδυνεύει να χάσει σε κάποια φάση της ταξικής πάλης”.

“Κι αν από κάποια ατυχία ή εξαιτίας κάποιου καπρίτσιου της μοίρας ηττηθούμε στην προσπάθειά μας, θα έχουμε πεθάνει ηρωϊκά, στο πεδίο της μάχης, θα γίνουμε ήρωες των μελλοντικών γενιών, κι έτσι θα εμπνεύσουμε τον τελικό θρίαμβο, ο οποίος θα έρθει αναπόδραστα ως αποτέλεσμα των διδαγμάτων που άφησε η θυσία μας για αυτούς που με συγκίνηση θα σηκώσουν ξανά τα λάβαρά μας.
Αυτό θα ήταν γνήσια επαναστατική συμπεριφορά, ακλόνητη απόδειξη της πίστης μας στην καθοδηγητική γραμμή, με το αίμα μας να πιστοποιεί την απόλυτη ορθότητα και ισχύ της. Αυτοί που τώρα μας επικρίνουν θα ήταν οι πρώτοι που θα το ανακοίνωναν στα ηλεκτρονικά τους μπλογκ, θα αναλάμβαναν να εγείρουν μνημεία στη μνήμη μας, θα στεκόντουσαν αλύγιστοι και οργίλοι καθώς θα κρατούσαν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν μας πριν ξεκινήσουν τις συνεδρίες τους”.

Στις 11 του περασμένου Δεκέμβρη, λίγες μέρες μετά την κηδεία του ιστορικού ηγέτη της κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο Ρους και λίγο πριν δοθούν στη δημοσιότητα οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ο Συνέδριο του κόμματος, η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ δημοσίευσε άρθρο με τίτλο, Σκληρή κριτική ΚΚΕ στο «αδελφό» κόμμα του Φιντέλ , «Εμπιστευτικό σημείωμα» για τα «λάθη» και τις «αυταπάτες» της ηγεσίας του ΚΚΚ.

cubaniagriega

 

αρχείο λήψης (39).jpg

Advertisements