Χιλή- Επίθεση σε υπό κατασκευή υδροηλεκτρικό σταθμό

Τη νύχτα της 11ης Οκτωβρίου 2016, άγνωστοι πλησιάζουν τον υπό κατασκευή υδροηλεκτρικό σταθμό «El Agrio», ο οποίος βρίσκεται στην κοινότητα Curacautin. Αφού παραβιάζουν σπάζοντας τις πόρτες, εισέρχονται στο μηχανοστάσιο όπου προκαλούν δολιοφθορές σε καλώδια και φωτιστικά.

Πριν φύγουν, τοποθετούν δύο βόμβες στο εσωτερικό. Η μία από αυτές πυροδοτείται επιτυχώς, προκαλώντας ελαφρές ζημιές σε μηχανήματα, ενώ η άλλη αποτυγχάνει να πυροδοτηθεί. Έξω από το σταθμό αφήνεται ένα κομμάτι ύφασμα: «Αντίσταση Μαπούτσε, λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους Μαπούτσε. Όχι στους υδροηλεκτρικούς.»
Την επόμενη μέρα, υπάλληλοι του υδροηλεκτρικού σταθμού αντιλαμβάνονται τις ζημιές και τη βόμβα που δεν έχει εκραγεί και ειδοποιούν αμέσως τη GOPE (Grupo de Operaciones Policiales Especiales = Ομάδα Ειδικών Αστυνομικών Επιχειρήσεων), η οποία φτάνει στο σημείο και επισημαίνει ότι ο μηχανισμός αποτελείται από μαύρη πυρίτιδα, μπαταρίες, καλώδια, χρονοδιακόπτη και εμπρηστικό μείγμα.

hidroelectrica01.jpg

Τελικώς, η έρευνα αναλαμβάνεται από τον εισαγγελέα Luis Aroyo της εισαγγελίας υψηλής πολυπλοκότητας της Araucanía.

Ο υδροηλεκτρικός σταθμός “El Agrio” βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή στο 95ο χιλιόμετρο της οδού CH 181, στην Curacautin. Είναι ιδιοκτησία της εταιρίας Hidro spa S.A.

noticiasdelaguerrasocial