Διεθνές Συνέδριο για την Πατρίδα στις 14 Ιούλη στη Βενεζουέλα

CgdRnZPWIAAAmi5Ο Πρόεδρος  Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε (20/4) ότι στις 14 Ιούλη 2016 θα πραγματοποιηθεί στη Βενεζουέλα το Διεθνές Συνέδριο για την Πατρίδα, προς τιμήν του εθνικού ήρωα Φρανσίσκο ντε Μιράντα.

Η δεύτερη φάση του Συνεδρίου για την Πατρίδα -που ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλη- περιλαμβάνει συζητήσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας για τις 100 προτάσεις που υποβλήθηκαν στον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο για την ενδυνάμωση της χώρας.

Αυτό το Συνέδριο θα είναι η  οργανωτική έκφραση  των επαναστατικών αγώνων και  θα επικεντρώσει στις τρεις ατζέντες της Μπολιβαριανής Επανάστασης,  στην οικονομική, στην πολιτική και στα κοινωνικά προγράμματα για την ενίσχυση της χώρας.

Αυτή η δέυτερη φάση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιούλη και όπως δήλωσε ο Μαδούρο “ο στόχος είναι να διαμορφωθεί ο συντονισμός σε εθνικό επίπεδο με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών κινημάτων της χώρας”.

Το Συνέδριο για την Πατρίδα παρουσίασε στον Πρόεδρο τις 100 πιο δημοφιλείς προτάσεις που προέκυψαν από την δημόσια συζήτηση και θα συνεχίσουν να προωθούνται μέχρι να διαμορφώσουν μια μόνιμη ατζέντα εργασίας , όπως δήλωσε ο Έρικ  Ράνγκετ, εκπρόσωπος του μπλοκ.

Ο  Μαδούρο ζήτησε από κάθε κοινωνικό κίνημα να διαμορφώσει κρατικές ομάδες με τους ηγέτες της βάσης, για να συντονίσουν το σχέδιο κινητοποίησης και δράσης, στο εκπαιδευτικό, πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό πεδίο, μεταξύ άλλων.

telesurtv.net

metafrasi

Advertisements