Αδερφική συνάντηση στην Αβάνα, Ραούλ Κάστρο – Νικολάς Μαδούρο

raulΟ Αρχηγός του Στρατού Ραούλ Κάστρο Ρους, Πρόεδρος των Συμβουλίων των Υπουργών και του Κράτους, είχε μια αδερφική συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής με το σύντροφο Νικολάς Μαδούρο Μόρος, Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας,  τον οποίο αποχαιρέτησε στην σκάλα του αεροπλάνου (φωτο) με το οποίο ο Βενεζολάνος Πρόεδρος επέστρεψε στη χώρα του.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και για την κατάσταση στην περιοχή, ειδικότερα για τα αποτελέσματα της έκτακτης συνεδρίασης του Μόνιμου Συμβουλίου του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) , στην οποία  επιχειρήθηκε  ανεπιτυχώς να εφαρμοστεί η “Δημοκρατική Διαμερικανική Χάρτα” κατά της Βενεζουέλας. Συμφώνησαν επίσης για τη σημασία της υπογραφής των συμφωνιών μεταξύ της κυβέρνησης της Κολομβίας και των FARC-EP, καθώς και ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχίζουν να συμβάλλουν στην επίτευξη μιας τελικής ειρηνευτικής συμφωνίας στην Νοτιοαμερικάνικη χώρα.

Ο Ραούλ επανέλαβε την πλήρη στήριξη της Κούβας στον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, στην Μπολιβαριανή και Τσαβίστα κυβέρνηση και στην πολιτική-στρατιωτική ένωση του λαού της Βενεζουέλας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρώτη Μαχήτρια*  Σίλια Φλόρες και η αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ντέλσυ Ροντρίγκες, η οποία   έφτασε στην Κούβα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (24/6) από την Ουάσιγκτον.

* Πρόκειται για την σύζυγο του Νικολάς Μαδούρο, έτσι λέγεται στη Βενεζουέλα η “Πρώτη Κυρία”.

granma.cu

metafrasi

Advertisements